OMEGA siktar på guld med nya Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020

Spänningen över Italiens seger i fotbolls-EM har ännu inte lagt sig, och vi börjar redan fundera på nästa stora sportevenemang: OS i Tokyo. Guldmedaljen, de olympiska spelens viktigaste pris, representerar den största prestationen rolex klocka kopia i en idrottares karriär. Och som en hyllning till det första steget på prispallen har OMEGA skapat två Seamaster Aqua Terra-klockor tillägnade de Olympiska spelen i Tokyo 2020 och helt gjorda av 18 karats gult guld. De nya klockorna erbjuds i två storlekar, 38 mm och 41 mm. Klockorna, presenterade med blåa läderband, utmärker sig genom sina glänsande blå keramiska urtavlor, lasergraverade med ett motiv inspirerat av emblemet från Olympiska spelen i Tokyo 2020.

Klassikern i rörelsen går hand i hand med klockans traditionella estetik. Boetten på 38,5 mm gjord av glänsande polerat stål är tänkt att referera till klockor från 1940- och 1950-talen. Höljet är 10 mm tjockt på båda sidor med safirglas. Den främre har dubbel antireflexeffekt.

Inspirationen till designen av en enkel, men samtidigt klockor kopior mycket karaktäristisk urtavla, letade Massena LAB efter i konsten Bauhaus och en mystisk, unik klocka från 1933. Resultatet är en benvit urtavla med en silverrhodiumplätering på utsidan. Urtavlan är enkel och geometrisk, med svartmålade skalor, en liten sekundvisare för klockan 1. 6 och tre termiskt färgade händer. Designen påminner om sektorsurtavlor, av vilka flera har dykt upp på marknaden nyligen.